A szakszerű vontatás Mi a teendő, ha az autó megáll A megfelelő vontatást meg kell tanulni! Ehhez szükség van megfelelő ösztönökre, tudásra, és a közlekedési szabályok (KRESZ 57.§) ismeretére. Az első kihívás a vonószem megkeresése. Ezt általában könnyebb megtalálni az autó kézikönyvében, mint magán a járművön, így érdemes ezt megnézni jó előre, amikor megvettük az autót. Másik probléma, hogy álló motornál nem működik sem a szervokormány, sem a fékrásegítés! (A profi segélyszolgálatok ezért is ellenzik a vontatást, és javasolják a tréleres szállítást.) Ha mégis a vontatás mellett döntünk, használjunk vonórudat a vontatókötél helyett. A vonórudak nagy előnye ugyanis, hogy képesek biztosítani a két jármű állandó távolságát azzal, hogy a vonóerőt, a fékerőt, és a kormányzási erő egy közvetítik a két jármű között. Fontos, hogy csak ellenőrzött, engedéllyel rendelkező eszközöket használjunk! A vontatás közben figyelni kell arra, hogy a megfelelő jelzésekkel (pl.: piros zászló) el legyenek látva, az irányváltásokat jelezzék, és olyan személyek üljenek a járművekben, akik ezt a manővert biztonsággal el tudják végezni. A vontatott járműben a vezetőn kívül ne tartózkodjon senki! A vontatási sebesség nem lehet több, mint 50 km/óra! A legjobb azonban, ha erre felkészült segélyszolgálatokra, vagy olyan műhelyre bízzuk a mentést, akik ezt szakszerűen, sőt sok esetben (pl. ha van assistance szerződés) ingyen el is végzik.
Bővebben..
Segítség az indításnál - de hogyan?

Amikor az akkura a hideg hat

Mit tegyünk ha az akkumulátor nem képes megfelelő áramot leadni? Főleg az alacsony hőmérsékletek okoznak problémát az akkumulátorok számára, különösen a régiek és a nem karbantartottak esetében. Segítség az indításkor – ez télen a leggyakrabban kért szolgáltatás. Hamarabb megy minden, ha saját indítókábelekkel rendelkezik meg egy megfelelő „donorral”.

Ahhoz, hogy mindkét autót indítani lehessen, az összes fogyasztót le kell kapcsolni - még a gyújtást is. A piros indítókábelt mindkét akku pozitív pólusához kötjük (lehetőleg mindkét akku azonos erősségű legyen), azután a fekete kábelt hozzákötjük a donor akku negatív pólusához. A szabad végét az indítandó autó motorházában egy fémes részhez kötjük - soha nem kötjük a lemerült akku negatív pólusához (robbanásveszély!). Először a donor autót indítjuk, utána pedig a másikat. A kábelek lecsatolása előtt indítsunk el egy nagy erősségű fogyasztót, hogy az autó elektromos részei védve legyenek a hirtelen feszültségnövekedéstől. Utána a kábeleket fordított sorrendben távolítjuk el.

Az ilyen esetek elkerülése végett szükséges az akkumulátorok időbeni ellenőrzése, szükség esetén cseréje.
Ezt a vizsgálatot, és a cserét az UNIX Szervizpartnereknél szakszerűen, típustól függetlenül, a gyári előírásoknak megfelelően el tudják végezni Önnek!


WEBSHOP
RÓLUNK
LETÖLTÉSEK
ÁLTALÁNOS
Facebook
Az Unix Autó Kft. tájékoztatja Önt, hogy weboldalainak megtekintése, böngészése egyúttal a Jogi nyilatkozatban leírtak elfogadását is jelenti.
Copyright 2016 © Minden jog fenntartva 1139 Budapest, Frangepán u. 55-57. | (+36) 1/270-8700 | info@unixauto.hu Adatvédelmi szabályzat | Oldaltérkép